Αρχική ΣελίδαΕνημέρωσηSitemapΕπικοινωνίαNews LetterΧρήσιμες Συνδέσεις
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016
Αναζήτηση


Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
sc_learn_74x40.gif vbv.gif
WeBuy.jpg
diavgeia_s.jpg
Τουριστική Προβολή
Δίκτυο Υποστήριξης

Developed by OTS S.A.
Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Αρχική Σελίδα
Αναστολή λειτουργίας Δήμου Εκτύπωση
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης Λυκουρόπουλος
E-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε                                                                                           Νάξος, 13/11/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Αναστολή λειτουργίας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Με αναστολή της λειτουργίας των κεντρικών υπηρεσιών του προς το κοινό, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012, αντιδρά ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο αλλά και στον Κρατικό Προϋπολογισμό σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την παραλαβή της επιστολής του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Κώστα Ασκούνη και του Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννη Δεκαβάλλα.

Η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα έχει περαιτέρω δυσμενή αποτελέσματα στη λειτουργία των δήμων, οδηγώντας τους ακόμη και στο κλείσιμο.

Όπως τονίζεται στην επιστολή (αρ. πρωτ.: 2847/7.11.2012) του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Ασκούνη, προς τους προέδρους των Π.Ε.Δ. και τους δημάρχους της χώρας από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, οι δήμοι συνέβαλλαν στη συνολική προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, όχι μόνο με τη νέα οργάνωση των δομών τους, αλλά και με την προσωπική συμμετοχή όλων των υπαλλήλων και των αιρετών με τη μείωση των αποδοχών τους να ξεπερνά το 50%.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται εύκολα, τονίζει ο κος Ασκούνης, αν αναλογιστούμε από τον Καποδίστρια έως τον Καλλικράτη (1/1/2011) οι δήμοι και οι δήμαρχοι μειώθηκαν από 1.034 σε 325 ( -69%), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από 16.390 σε 9.375 (-43%), τα Νομικά Πρόσωπα και οι Επιχειρήσεις των Δήμων από 5.880 σε 1.138 (-81%), οι σχολικές επιτροπές από 9.000 σε 850 (-91%) και οι Ειδικοί Σύμβουλοι και Συνεργάτες από 2.298 σε 940 (-80%) και οι αποχωρήσεις των εργαζομένων που ξεπέρασαν τις 8.000 στη διετία.

Όσον αφορά στις επιχορηγήσεις των Δήμων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) μειώθηκαν από το 2009 στο 2012 κατά 60% και οι επιχορηγήσεις τους για επενδύσεις (ΣΑΤΑ) μειώθηκαν κατά 55,16%, ενώ οι αποδόσεις της ΣΑΤΑ το 2012 είναι έως τώρα μηδενικές.

Όπως διαπιστώνουμε από τα ανωτέρω έχουν ξεπεραστεί τα όρια αντοχής για τους δήμους και έχουμε τονίσει ότι οποιαδήποτε άλλη περικοπή στους πόρους μας θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευσή τους και μαζί τους στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί αποκλειστικά χάρη στις κοινωνικές δράσεις και δομές των δήμων.

Τα νέα μέτρα που προβλέπονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οδυνηρά  και ουσιαστικά καταργούν την αυτοτέλεια των δήμων και υποβαθμίζουν το θεσμό των αιρετών.

Ειδικότερα:

η σύσταση και η λειτουργία Παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ
(παράγραφος στ΄4) αντίκειται στις Συνταγματικές διατάξεις και καταλύει στην πράξη την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι Δήμοι επιδιώκουν την διαφάνεια και τους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα, που ήδη είναι αρκετοί, αλλά δεν δέχονται την αντισυνταγματικά επιβαλλόμενη επιτροπεία.

Η αποδιάρθρωση της λειτουργίας των Δήμων και ιδιαίτερα των κοινωνικοπρονοιακών δομών και των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει, συντελείται με: ·   Τις συνολικές ρυθμίσεις που αφορούν στις μετατάξεις, μεταφορές και καταργήσεις ειδικοτήτων και ειδικών θέσεων και ιδιαίτερα την προβλεπόμενη διαδικασία διαθεσιμότητας που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απολύσεις.

Τη συνεχιζόμενη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό των δήμων και επιφέρει παράλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Επιπλέον από 01-01-2013 μεταφέρονται σωρεία αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την υλοποίηση των οποίων οι δήμοι χρειάζονται επιπλέον προσωπικό.

Προωθείται η συνολική απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η πλήρης υποβάθμιση του ρόλου των Αιρετών Αφού: ·  Με τις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου η συνολική μείωση της αντιμισθίας των αιρετών αγγίζει πλέον το 50%.

Η κατάργηση των αποζημιώσεων των αιρετών από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών, ιδιαίτερα στους Καλλικρατικούς Δήμους, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας των συλλογικών οργάνων. Για παράδειγμα, ένας αιρετός ο οποίος για να συμμετέχει στο Δ.Σ. αναγκάζεται να μετακινείται ακόμη και αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να μεταβεί στην έδρα του Δήμου και να είναι συνεπής στις θεσμικές του υποχρεώσεις. Τα 40 περίπου ευρώ της αποζημίωσής του όταν κοπούν, σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβαρύνεται ο ίδιος ακόμη και τη μετακίνησή του.

Η μείωση των ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών των Δήμω κατά 50% θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα ιδιαίτερα στους Καλλικρατικούς Δήμους, χωρίς ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος.

Η μείωση κατά 50% της αποζημίωσης των Προέδρων, κλπ, των Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αντιδιαστολή με τις κατά πολύ μικρότερες μειώσεις στα Νομικά Πρόσωπα του υπόλοιπου δημόσιου τομέα είναι απολύτως μεροληπτική. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα αυτών των δημοσιονομικών ρυθμίσεων όταν δε προκύπτει ουσιαστικό οικονομικό όφελος. Αντίθετα από την υπολειτουργία συνολικά του θεσμού η οικονομική ζημία που θα προέλθει είναι πολλαπλάσια.

Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με προηγούμενο νόμο καταργούνται από την 1/1/2013 οι μισοί αντιδήμαρχοι, αφού υποχρεώνεται ο δήμαρχος να ορίσει τους μισούς έμμισθους και τους μισούς άμισθους.  Πράγμα που σημαίνει ότι οι μισοί άμισθοι αντιδήμαρχοι θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στην εργασία τους και να απασχολούνται υποτυπωδώς με τους δήμους, παρότι όπως γνωρίζετε έχουμε αναλάβει μετά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ εκατοντάδες νέες αρμοδιότητες και σωρεία ευθυνών. 

Εκτός των ανωτέρω που στην πλειονότητα τους καταγράφονται και στην επιστολή του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., η νησιωτική Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της ιδιαιτερότητας του γεωφυσικού της χώρου αντιμετωπίζει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα.

Α. Το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η σημαντική μείωση των πόρων που διατίθεται από την Πολιτεία για την επιδότηση των γραμμών δημοσίου συμφέροντος, θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση και υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων νησιών. Αποτέλεσμα της υποβάθμισης αυτής θα είναι η ενδυνάμωση της απομόνωσης των νησιών και η σημαντική μείωση του βιοτικού επιπέδου της ζωής των κατοίκων τους.

Β. Η αποδυνάμωση έως του βαθμού του μηδενισμού των δημοσίων υπηρεσιών στα νησιά μας συνεχίζεται με έντονο ρυθμό. Ειδικότερα η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. στα νησιά μας και η λειτουργία μόνο των Δ.Ο.Υ. Σύρου και Νάξου αποτελούν σημαντικό πλήγμα για τους νησιώτες, οι οποίοι πλέον για σημαντικές φορολογικές τους υποθέσεις δεν θα εξυπηρετούνται στα νησιά τους, αλλά θα αναγκάζονται να μετακινούνται με μεγάλο οικονομικό και χρονικό κόστος στα δύο νησιά. Παράλληλα θα υπάρξει σημαντική μείωση των δημοσίων εσόδων, διότι οι Δ.Ο.Υ. στα νησιά λειτουργούν με πολύ μικρό οικονομικό κόστος σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους, σε ότι αφορά τη βεβαίωση και την είσπραξη των φόρων.

Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών και των συμπολιτών μας και τους καλούμε να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα αυτό.

Από το Δήμο Νάξου και Μικρών ΚυκλάδωνAναστολή λειτουργίας Δήμου Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Νάξος, 13-10-2012
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ       
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                           
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση:84300 Νάξος                                             Προς                        
Τηλ.:22853-60101                                                      - Όλες τις υπηρεσίες του Δήμου
Φαξ: 22850-29049                                                      - Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.
Πληρ. : Αικ. Μαργαρίτη                                                - Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
E-mail : Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε                                    - Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση
- ΚΕΠ Δήμου
- Σύλλογο Διοικητικού &   Εργατοτεχνικού Προσωπικού

ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Κινητοποίηση που αποφασίστηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο αλλά και στον Κρατικό Προϋπολογισμό σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναστέλλει  τη λειτουργία του προς το κοινό την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι θα προσέλθουν κανονικά στα καθήκοντά τους  και θ΄ αποχωρήσουν στο τέλος του ωραρίου εργασίας τους αλλά δεν θα προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό.
Κανονικά θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης, οι υπηρεσίες «Βοήθεια στο σπίτι» Νάξου και Δρυμαλίας, το ΚΔΑΠ, το ΚΗΦΗ, και οι παιδικοί σταθμοί.
                                    
                                                                                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Επιτροπή διεξαγωγής διαγωνισμού Εκτύπωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.4024/2011.
2. Τις διατάξεις της υπ' αριθ ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21508/04.11.2011 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2540/07.11.2011 τεύχος Β')
3. Την υπ' αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21526/4.11.2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
4. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για τη συγκρότηση Επιτροπής διεξαγωγής δημοσίων διαγωνισμών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 3669/08
Γνωστοποιούμε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, ώρα 09:00 θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών, που θα συγκροτήσουν  την επιτροπή διαγωνισμού του έργου :
« Αποκαταστάσεις ασφαλτοστρώσεων Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Νάξου »
Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του Δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του (www.e-naxos.eu).

Ο Προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.
Ζουγανέλης Εμμανουήλ
Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής 13_11_12 Εκτύπωση
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (41η/2012)

Προς

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Καλείσθε όπως προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την 13η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 

  1. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης, έγκριση μελέτης, κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση της εργασίας «Εργασίες καθαρισμού χανδακιών, κοιτών ρεμάτων κτλ για πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων» και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού.
  2. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης, έγκριση μελέτης, κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την σύναψη σύμβασης ελέγχου χρηματικού υπολοίπου Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων από Ορκωτούς Ελεγκτές και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού.
  3. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης, έγκριση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Επείγουσα αντικατάσταση τμημάτων υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Καστρακίου και Μικρής Βίγλας της Τ.Κ. Σαγκρίου» και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού.
  4. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης, έγκριση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Πλακοστρώσεις - Τσιμεντοστρώσεις εντός οικισμού Τ.Κ. Βίβλου» και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού.
  5. Έγκριση νέων όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στον οικισμό Φιλωτίου».
  6. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και απευθείας ανάθεση εκπόνησης της μελέτης «Διαμόρφωση χώρου στη θέση Γεφύρι Τ.Κ. Κορώνου».
  7. Τροποποίηση της υπ' αριθμ. 300/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
  8. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων από τον δημοτικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2012.
  9. Διαθέσεις πιστώσεων από τον δημοτικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2012.

Ο Δήμαρχος & Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Εμμανουήλ Νικ. Μαργαρίτης


 

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής 09_11_12 Εκτύπωση
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (40η/2012)

Προς

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Καλείσθε όπως προσέλθετε στην έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την 09η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Απευθείας ανάθεσης αποκατάστασης βλάβης γεώτρησης ύδρευσης στην περιοχή Άη - Λια Δαμαριώνα λόγω εξαιρετικά επείγουσας περίπτωσης.   

Η συζήτηση του θέματος κρίνεται κατεπείγουσα για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του αντλιοστασίου στη γεώτρηση Άη Λιά διότι έχει διακοπεί η παροχή νερού ύδρευσης στους οικισμούς Φιλωτίου, Δαμαριώνα και στον οικισμό Αγιασού.

2. Εξέταση ένστασης της ΕΠΤΑ Α.Ε. κατά της διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού του Υποέργου 6 «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου» της Πράξης με τίτλο «Αποκατάσταση έντεκα (11) Χ.Α.Δ.Α. και Προμήθεια Εξοπλισμού Μεταφοράς, Προσωρινής Αποθήκευσης και Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Δήμο Νάξου  και Μικρών Κυκλάδων».

Η συζήτηση του θέματος κρίνεται κατεπείγουσα διότι η εν θέματι Πράξη είναι ενταγμένη στο ΕΠΠΕΡΑΑ και η ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού έχει καθοριστεί η  15η Νοεμβρίου 2012.

Ο Δήμαρχος & Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
Εμμανουήλ Νικ. Μαργαρίτης

Επισκευή Η/Μ εξοπλισμού Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Νάξος, 05-11-2012
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                          Αρ. Πρωτ. : 15721
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
 ΓΙΑ ΤΗΝ
«ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

Ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με ελεύθερη συμπλήρωση ποσοστού έκπτωσης, με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης  ανά ομάδα εργασιών επί του τιμολογίου της μελέτης, για την παροχή υπηρεσιών «Επισκευή ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού εγκαταστάσεων ύδρευσης-αποχέτευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 13 του ν. 3731/08 και του ΠΔ 28/80, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της παραπάνω εργασίας, προϋπολογισμού  69.427,16 ευρώ με το Φ.Π.Α.
Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 16η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα έναρξης 09:00 π.μ. ώρα λήξης 10:00 μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στην Χώρα Νάξου.
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί αναγνωρισμένοι ανάδοχοι του αντικειμένου που δημοπρατείται και που παρέχουν εχέγγυα άρτιας εκτέλεσης, εγγεγραμμένοι στο οικείο επιμελητήριο ή επαγγελματική οργάνωση.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τις υπηρεσίες του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλέφωνο:2285360113).

Συνημμένα έγγραφα

Ο Δήμαρχος

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Διημερίδα Γεωργία-Κτηνοτροφία Εκτύπωση

 proskl.jpg
 progr.jpg

Προμήθεια εξοπλισμού ασύρματων δικτύων Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Νάξος, 06/11/2012
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                           Αρ.πρωτ:15818                           
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
                                                 
Ταχ. Δ/νση: Χώρα Νάξου                                  
Τ.Κ.: 84300                                                                        
Πληροφορίες:Γ.ΣΙΔΕΡΗΣ                                              
Tηλ.: 2285360114                                                         
Fax: 2285023570                                                 
E-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε                                   
                                                                                                                                                  

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Σας καλούμε να καταθέσετε κλειστή οικονομική προσφορά για την προμήθεια εξοπλισμού ασύρματων δικτύων τα οποία θα εγκατασταθούν σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έως και την Τρίτη 13/11/2012 και ώρα 11:00 στο πρωτόκολλο του Δήμου.   
Oι τεχνικές προδιαγραφές και οι σχετικές πληροφορίες παρέχονται από το γραφείο προμηθειών του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (Τηλ:2285360114) καθώς και από το διαδικτυακό τόπο του Δήμου Νάξου: www.e-naxos.eu στην ενότητα διαγωνισμοί.
Η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών θα γίνει από την επιτροπή διαγωνισμού-αξιολόγησης, παρουσία των διαγωνιζομένων μετά το πέρας της καταληκτικής ώρας κατάθεσης των προσφορών.
Η παράδοση της προμήθειας θα γίνει με έξοδα του προμηθευτή στην αρμόδια επιτροπή παραλαβής, στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ.

Tεχνικές Προδιαγραφές-Προϋπολογισμός


     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
           κ.α.α. 

Δημήτριος Λιανός
   Αντιδήμαρχος

Προμήθεια οχημάτων Εκτύπωση
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                              
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                           Νάξος, 31/10/2012
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ&                                         Αρ. Πρωτ.:οικ.15502
ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
                    

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ   ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ  ΝΑΞΟΥ&ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ& ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ       

Προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ  ΝΑΞΟΥ& ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 76.560,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 16%, και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη από οικονομική άποψη προσφορά.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Νάξου, την 29/11/2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00πμ , κατά την οποία λήγει η προθεσμία παραλαβής των προσφορών και αρχίζει η διαδικασία της αποσφράγισης.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό υποβάλλεται μαζί με την τεχνική προσφορά εγγύηση συμμετοχής, για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5% της προϋπολογισθείσης αξίας (χωρίς Φ.Π.Α.) των προϊόντων  για τα οποία θα συμμετέχει κάθε διαγωνιζόμενος.
Αντίγραφα της διακήρυξης και της μελέτης και παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (τηλ. 22853-60100) καταβάλλοντας δεκαπέντε ευρώ (€15) για τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, εκτός αν αναλάβουν με δική τους επιμέλεια την αναπαραγωγή των τευχών, από τον διαδικτυακό τόπο www.e-naxos.eu στη θεματική ενότητα «Διαγωνισμοί».

Διακήρυξη

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
            κ.α.α.
Τοτόμης Πρωτονοτάριος
      Αντιδήμαρχος

 

                                                                                      

Κλήρωση επιτροπής διαγωνισμού Εκτύπωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.4024/2011.
2. Τις διατάξεις της υπ' αριθ ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21508/04.11.2011 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2540/07.11.2011 τεύχος Β')
3.Την υπ' αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21526/4.11.2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
4.Την ανάγκη ανάδειξης μελών για τη συγκρότηση Επιτροπής διεξαγωγής δημόσιων διαγωνισμών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 3669/08.
Γνωστοποιούμε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών την Παρασκευή  9 Νοεμβρίου 2012,  ώρα 9:00 π.μ θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών, που θα συγκροτήσουν :
Την Επιτροπή διεξαγωγής διαγωνισμού του κάτωθι Έργου:
Επείγουσα αντικατάσταση τμημάτων υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Καστρακίου και Μικρής Βίγλας της Τ. Κ. Σαγκρίου
Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του Δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του (www.e-naxos.eu).
Ο Διευθυντής Δ.Τ.Υ.
Ζουγανέλης Εμμανουήλ
Αρχιτέκτων  Μηχανικός

Πρόσληψη ενός (1) ατόμου Εκτύπωση
 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Νάξος 5/11/2012
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού
Αθλητισμού Περιβάλλοντος
Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης
Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ με αρ.πρωτ 427  /2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
ΤΟΥ « ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας  ιδιωτικού   δικαίου ορισμένου χρόνου

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του  ¨ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
                                                    Ανακοινώνει
Την πρόσληψη ενός (1) ατόμου για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών  του 2ου Παιδικού Σταθμού  Δήμου Νάξου
Ν .3584/2007 άρθρο 206 παρ1.

Ειδικότητα

Αριθμός

Ειδικά τυπικά προσόντα

Χρονική

διάρκειαΤΕ9 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

1

ΠΤΥΧΙΟ Ή ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΤΕΙ ΄Η  ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ή ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΤΥΧΙΟ Ή ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ(Π.Σ.Ε) Τ.Ε.Ι  Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟ Ή ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΕΙ Ή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ(Π.Σ.Ε) Τ.Ε.Ι ΤΗΣ ΗΜΕΔΑΠΗΣ Ή ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΔΑΠΗΣ Ή ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ή ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΑΤΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΤΕΕ Ή ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΔΑΠΗΣ Ή ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

2 ΜΗΝΕΣ

 
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο  γραφείο των Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Νάξου, Χώρα Νάξου περ.Γρόττα(κτίριο Δημοτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης )Τ.Κ. 84300( εντός  προθεσμίας πέντε (5) ημερών, που αρχίζει από την επομένη ημέρα της αναρτησης   της ανακοίνωσης στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς στον πίνακα ανακοινώσεων του Νομικού Προσώπου και συγκεκριμένα  από την 8/11/2012

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά επικυρωμένα:
1.        Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
2.        Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους , στον οποίο να αναγράφεται ο ακριβής βαθμός αυτού (ΜΟΝΟ για υποψηφίους της κατηγορίας ΤΕ).  Σε κάθε περίπτωση που ο βαθμός εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό ή με ακέραιο αριθμό πρέπει στη φωτοτυπία του τίτλου να περιλαμβάνεται και βεβαίωση της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό.
3.        Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα: α) ότι δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος καθ' υποτροπή, συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα  κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, β) ότι δεν είναι υπόδικοι και δεν έχουν παραπεμφθεί  με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω και αν το αδίκημα παραγράφηκε, γ) ότι δεν έχουν, λόγω καταδίκης, στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα  και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή,     δ) ότι δεν τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση.
4.        Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνει ο υποψήφιος αν τους τελευταίους δώδεκα (12) μήνες από την υποβολή της αιτήσεώς του  έχει απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994 με την ιδιότητα του εποχικού εργαζόμενου ή για κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, ή όχι, προκειμένου να κριθεί εάν αυτός (υποψήφιος) έχει κώλυμα πρόσληψης ή όχι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο ΚΕΦ. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ. Σε περίπτωση που έχει απασχοληθεί να δηλώνει την υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκε και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησής του (έναρξη και λήξη).
5.        Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πρόσφατης έκδοσης, προκειμένου για υποψηφίους  που έχουν ανήλικα τέκνα.
6.        Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας, πρόσφατης έκδοσης, ότι ο υποψήφιος είναι εγγεγραμμένος στο δημοτολόγιο.

Για υποψηφίους των υπολοίπων νομών που δεν έχουν το κριτήριο της εντοπιότηταςτου παρόντος, απαιτείται η  υποβολή βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας από τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα (άρθρο 4 παρ. 5 Ν.2647/1998).

Σημείωση :

·         Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής, που απαιτούνται από την προκήρυξη πρέπει να είναι επικυρωμένοι και επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα.

Οι ανωτέρω τίτλοι υποβάλλονται σε πρωτότυπο ή σε ακριβές αντίγραφο του πρωτοτύπου ή σε αντίγραφο του ακριβούς αντιγράφου της αρχής που εξέδωσε το πρωτότυπο (όχι σε αντίγραφο το οποίο δεν έχει επικυρωθεί από την αρχή που εξέδωσε το πρωτότυπο). Οι ως άνω τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, όταν προσκομίζονται σε φωτοτυπία μη επικυρωμένη από την αρχή που τους εξέδωσε, επικυρώνονται μόνο από δικηγόρο. Ακριβή αντίγραφα από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων ή εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές, τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο ή δημόσια αρχή επικυρώνονται από όλες τις διοικητικές αρχές και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από άμισθο ερμηνέα διορισμένο βάσει του ν.148/26-12-1913/1-2-1914.

·   Δημόσια έγγραφα ημεδαπής (έγγραφα που έχουν εκδοθεί στα πλαίσια της Εθνικής έννομης τάξης, προερχόμενα από ημεδαπές διοικητικές αρχές ή τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως τίτλοι σπουδών - άδειες - πιστοποιητικά - βεβαιώσεις κ.λ.π.), υποβάλλονται σε πρωτότυπο ή σε ακριβές αντίγραφο του πρωτοτύπου ή σε αντίγραφο του ακριβούς αντιγράφου της αρχής που εξέδωσε το πρωτότυπο.( όχι σε αντίγραφο το οποίο δεν έχει επικυρωθεί από την αρχή που εξέδωσε το πρωτότυπο).  Η επικύρωση γίνεται από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ή δικηγόρο ή συμβολαιογράφο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α»
Ι.Ναυπλιώτης Σαραντηνός

 
Πρόσκληση Δημ. Συμβουλίου 09/11/2012
Κλήρωση επιτροπής διαγωνισμού
Συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων
Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης
 
e-payments_guide.gif
banner_leader.jpg
koinoniko_pantopoleio.png
button_kairoy.png

Εκδηλώσεις
« < Φεβρουάριος 2016 > »
Δ T Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 1 2 3 4 5 6

Έρευνα Απόψεων
Σας αρέσει η ιστοσελίδα;